STRESS

Det er ikke rent få som sliter med ulike plager på grunn av stor stressbelastning. Stress kan skyldes ulike indre og ytre faktorer, konflikter, stress på jobben, stress i familien, tap og sorg. Noen ganger blir summen av stressbelastningen så stor at vi begynner å reagere på måter vi normalt ikke ville ha gjort.

Kanskje har du selv kjent på irritasjonen som vokser og medfører at du slenger ut av deg en kommentar du i sekundet etter angrer på, eller hvordan utålmodigheten vokser til en innvendig mørk sky når ting ikke helt går som planlagt. Du har vanskeligheter med innsovning eller du har urolig søvn. Når du våkner om morgenen er du minst like sliten som da du la deg om kvelden. Du restituerer dårlig ved hvile. Hodepinen kommer stadig oftere. Kroppen føles stiv og vond. Noen dager er du kanskje både svimmel og kvalm. Trening gir deg ikke overskudd lenger. Tiltakslysten og gleden er som fordampet. Du har vært hos legen og vært utredet høyt og lavt uten at de finner noe galt. Rådet du har fått er å stresse ned, men du lurer på hvordan du skal få til det. Kanskje du heller ikke klarer å slappe av ordentlig når du først prøver å ta deg noen minutters hvile på sofaen.

Hvordan finne veien ut av en slik situasjon? Det kan kanskje virke umulig.

Du må jo på jobben, ungene trenger deg, partneren din ønsker at dere har mer tid sammen, foreldrene dine begynner å bli gamle og trenger hjelp, regninger skal betales, huset skulle vært vasket og gresset klippet.

Det finnes nok flere veier ut av en slik situasjon, men jeg vil gjerne invitere deg til å vurdere et mindfulnesskurs med fokus på stressreduksjon.

Det å redusere stress handler blant annet om å bli bevisst egne tankemønstre, følelsesmessige vaner og merke de indre og ytre faktorene som skaper stress hos deg.

Vi trener derfor på å integrere mindfulness i hverdagen med vennlighet, uten press eller krav. Vi øver fram selvaksept og egenomsorg. Dette er et kurs for deg som opplever at eget stress er i ferd med, eller allerede har gitt deg helseutfordringer, og som trenger å finne større ro og glede i hverdagen.